15/2017 roladki z piersi kurczaka z sałatą i fetą, przygotowane na parze

Mój super zdrowy i super smaczny pomysł na niedzielny obiad. W pierwotnej wersji panierowane, ja jednak chciałam sprawdzić, czy da się je przyrządzić na parze. Da się! :)

A skoro tak, będę roladkować na potęgę:)

Tym bardziej, że przygotowanie roladek zajmuje naprawdę niewiele czasu!

roladki z sałatąSkładniki na roladki:

- duża podwójna pierś z kurczaka;

- 8-9 liści sałaty masłowej;

- 100g sera feta;

- kilka listków bazylii;

- sól, pieprz;

Mięso pokroić na cztery kotlety.

Włożyć między dwa arkusze folii spożywczej, lekko rozbić.

Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.

Ser pokroić na kawałki, sałatę umyć i osuszyć.

Sałatę i bazylię porwać w palcach (podobno te liście nie lubią noża).

Na mięsie ułożyć trochę sałaty z bazylią oraz kilka kawałków sera,

zawinąć roladki, spinając mięso i dodatki wykałaczkami.

Gotować na parze ok 30 min.

Ja dzisiaj zjadłam tak przygotowane mięso z przygotowanymi również na parze warzywami-

- młodymi ziemniakami i marchewką- posypanymi koperkiem i skropionymi oliwą z oliwek.

Można więc powiedzieć, że taki obiad robi się sam.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.