sałata z kurczakiem, serem i fasolką szparagową

Od dziś u mnie akcja MŻ! Mam nadzieję, że na dniu dzisiejszym się nie skończy… Na inaugurację ta sałata, którą zjadłam na obiad. No dobrze- ser mogłabym sobie darować, ale przecież nie można od razu przechodzić na głodówkę, prawda? ;p

W gazetowej wersji przepisu „sałatka bawarska”. Nie zamieściłam tej nazwy w nazwie, bo nieco ją zmodyfikowałam, chociażby dodając mięso.

Składniki:

- pierś z kurczaka;

- ok 30 dag mrożonej fasolki szparagowej;

- mieszanka sałat- połowa opakowania;

- kawałek żółtego sera;

- czerwona cebula (ja zamieniłam ją na kupiony dziś na bazarku szczypiorek);

- oliwa;

- przyprawa do kurczaka;

DRESSING:  łyżka oliwy+ łyżeczka musztardy+ łyżeczka miodu+ łyżeczka białego octu winnego+ łyżeczka suszonego tymianku

Fasolkę ugotować, osączyć.

Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem przyprawy do kurczaka.

Ser pokroić w kostkę, a czerwoną cebulę w plastry (szczypiorek posiekać).

Przygotować dressing, mieszając wymienione wcześniej składniki, włożyć na 10 min do lodówki.

Opłukać sałatę, ułożyć ją na talerzu. Dołożyć pozostałe składniki, polać dressingiem.

Smacznego.

10 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.